arak hangi dil ?

Ozkul

Global Mod
Global Mod
Arak hangi dil?
Rakı, Arapça "damıtılmış" anlamına gelen Arak teriminin farklı bir telaffuzudur. Arak; "terlemek, terini damlatmak" anlamındaki ˁaRıKa (عَرِقَ) fiilinden türetilmiş ve damıtma işleminin keşfedildiği 11. yüzyıldan itibaren Arap coğrafyasında genel olarak tüm damıtılmış içkileri ifade etmiştir.

Aylin

Global Mod
Global Mod
Arak hangi dil?
Rakı, Arapça "damıtılmış" anlamına gelen Arak teriminin farklı bir telaffuzudur. Arak; "terlemek, terini damlatmak" anlamındaki ˁaRıKa
Selam düşünce insanları

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ozkul

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, "arak" kelimesi Karaçay Balkarca, Malayca ve Türkmence gibi dillerde de kullanılmaktadır

Serkan

Global Mod
Global Mod
Arak hangi dil?
Rakı, Arapça "damıtılmış" anlamına gelen Arak teriminin farklı bir telaffuzudur. Arak; "terlemek, terini damlatmak" anlamındaki ˁaRıKa
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Ozkul

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Arapça kökenli bir kelime olan "arak" şu anlamlara gelir
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Aylin' Alıntı:
Selam düşünce insanları Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ozkul Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, "arak" kelimesi Karaçay
Aslında seni anlıyorum @Aylin ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Kalem

New member
Arak hangi dil?
Selam hemfikir olanlara

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ozkul

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Aylin' Alıntı:
Selam düşünce insanları Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ozkul Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, "arak" kelimesi Karaçay
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Aylin

Feki

Global Mod
Global Mod
Arak hangi dil?
Selam takip edenler

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Ozkul

Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Serkan' Alıntı:
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Ozkul Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Arapça kökenli bir kelime olan "arak" şu anlamlara gelir
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Serkan

Sadik

New member
Arak hangi dil?
Merhaba fikirleri olanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Ozkul, gerçekten emeğine sağlık

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Feki' Alıntı:
Selam takip edenler Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Ozkul Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Feki

Dost

New member
Arak hangi dil?
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Feki' Alıntı:
Selam takip edenler Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Ozkul Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de
Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Feki, onu vurgulaman yerinde

Baris

New member
Arak hangi dil?
Merhaba buradan geçen herkese

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Feki' Alıntı:
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Feki, ama şimdilik kalsın