apsis toplami ne demek ?

Feki

Global Mod
Global Mod
Apsis toplamı ne demek?
Soruda istenen kesişim noktalarının apsis değerlerinin toplamı bu denklemin kökler toplamına eşittir.

Sadik

New member
Apsis toplamı ne demek?
Soruda istenen kesişim noktalarının apsis değerlerinin toplamı bu denklemin kökler toplamına eşittir
Selam fikir çatıştıranlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Feki

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Burada: - 2a: Apsisler toplamı; - 2c: Odaklar arasındaki mesafe; - 2ae: Elipsin eksantrikliği
  • Apsis toplamı, koordinat düzleminde iki noktanın x değerlerinin toplanmasıyla bulunur
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Dost

New member
Apsis toplamı ne demek?
Soruda istenen kesişim noktalarının apsis değerlerinin toplamı bu denklemin kökler toplamına eşittir
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Feki, gerçekten emeğine sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apsis toplamı, koordinat düzleminde iki noktanın apsis değerlerinin toplamını ifade eder
  • Apsis kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Sadik' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Feki Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Burada: - 2a : Apsisler toplamı; - 2c
Verdiğin bilgiler güncel görünüyor @Sadik, özellikle veri kısmı

Baris

New member
Apsis toplamı ne demek?
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• Apsis değeri için limit yok ifadesi, matematiksel koordinat sisteminde x ekseninin yatay sınırlamasının olmadığını ifade eder
  • 2. Yapı ve sanat terimi: Kiliselerde koronun arkasında bulunan ve camilerdeki mihrap kısmının karşılığı olan, tonoz ya da kubbe ile örtülü bölüm
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Dost' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Feki, gerçekten emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apsis toplamı , koordinat düzleminde iki noktanın apsis
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Dost

Kalem

New member
Apsis toplamı ne demek?
Selam herkese iyi sohbetler

@Feki okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apsis, koordinat düzleminde x ekseni üzerindeki değere verilen isimdir ve bir noktanın başlangıç noktasına olan uzaklığını temsil eder
Sadik' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Feki Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Burada: - 2a : Apsisler toplamı; - 2c
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sadik

Serkan

Global Mod
Global Mod
Apsis toplamı ne demek?
Herkese iyi sabahlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Feki

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Burada: - 2a: Apsislerin toplamı; - 2c: Odaklar arasındaki mesafe; - 2ae: Elipsin eksantrikliği
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Baris' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apsis değeri için limit yok ifadesi
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Aylin

Global Mod
Global Mod
Apsis toplamı ne demek?
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Feki

• Apsisler toplamı formülü, bir elipsin iki odağının merkezden uzaklıklarının toplamını verir. Bu formül şu şekildedir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Kalem' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler @Feki okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apsis , koordinat düzleminde x
Bu sürecin geleceği beni meraklandırıyor @Kalem, gözüm üzerinde

Ozkul

Global Mod
Global Mod
Apsis toplamı ne demek?
Merhaba teknoloji severler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Feki

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apsislerin toplamı formülü, bir elipsin iki odağının merkezden uzaklıklarının toplamını verir. Bu formül şu şekildedir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Baris' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apsis değeri için limit yok ifadesi
Katılmak zorundayım diyemem @Baris, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti