Kawhi Leonard ve Clippers, Dallas'a yenildiği 3. maçta yine mücadele ediyor

Birumut

New member
DALLAS —

Dördüncü çeyrekte gerginleşen maçta Kawhi Leonard'ın sağlığı Clippers için çok önemliydi.

Leonard, 3. maçta sağ dizindeki iltihaplanma nedeniyle şüpheli olarak listelenmişti ve Cuma gecesi başlamasına rağmen, Clippers'ın American Airlines Center'da Dallas Mavericks'e 101-90 yenildiği sırada nadiren keskin görünüyordu.

Oyuna girip çıkan Leonard, 4:09 kala Clippers'ın 15 sayı gerisinde son kez ayrıldı. Clippers'ın dördüncü çeyrekte 21 sayı geride kaldığı maçta 25 dakika süre aldı ve 9 sayı, 9 ribaund ve 4 top kaybı üretti.

Leonard, Salı gecesi Crypto.com Arena'da 2. maçta oynadıktan sonra dizinin “istediğimiz gibi tepki vermediğini” söyledi.

Leonard, “Ama bunu düzelteceğiz” dedi. Bunu zaman gösterecek ama biz doğru şeyleri yapıyoruz.”

Leonard normal sezonun son sekiz maçını ve ilk play-off maçını kaçırdı. Geri dönüş antrenmanları sırasında herhangi bir teması olmadı.

Leonard dönüşünde 35 dakika oynadı ancak 31 Mart'tan bu yana sahalardan uzak kaldığı için paslanmıştı. 17 şutun 10'unu ve üç sayılık atışlarının tamamını kaçırdı ve 15 sayı kaydetti.

Leonard iltihapla ilgili olarak “İlk maç oldukça iyiydi” dedi. “Dediğim gibi, istediğimiz şekilde tepki vermedi. Bu gece ya sınırlı dakikalarla oynanacaktı ya da oynanmaacaktı. Ben de takıma yardım etmek için sahada olmak istedim. Ve sonuçlar budur. Bunun sezonun bu sonlarında başıma gelmesi sinir bozucu. Ama evet, devam edeceğiz. Bunu düzelteceğiz.”

Clippers, en iyi yedi seriyi 2-1 geride bırakıyor ve 4. maç Pazar günü başlıyor. Bu, Leonard ve Clippers'ın iltihabın nasıl yönetilebileceğini görmesi için 48 saatten az bir süre.






Leonard oynayıp oynamayacağı sorulduğunda “Evet” dedi.

Leonard, “Şu an nasılsa yarın göreceğim” dedi. “Ama oynamak istiyorum. Bu yüzden…”

Maç boyunca faul sorunu yaşayan Paul George, sahadan 11'e üç ve üç sayı aralığından altıya bir olmak üzere sadece yedi sayı attı. 30 dakika oynadı ve beş faul yaptı.

Leonard'ın sınırlı olmasıyla Clippers'ın George'un üstünlük sağlamasına ihtiyacı vardı, özellikle de takım topu 19 kez çevirerek Mavericks'e 29 sayı kazandırdı.

George, “Bunun play-off basketbolu olduğunu sanıyordum” dedi. “Birkaç tanesi dokunma faulü oldu. Bilmiyorum. Savunma fiziksel olabilir, diğer tarafta bana karşı agresif olabilirler, hızlı ve ucuz olanları seçiyorum ve bu sinir bozucu.

“Ama daha iyi olmam lazım. Daha iyi olmam lazım çünkü oyuna başlamak ve sonra bunları toparlamak konusunda ritim açısından kendimi iyi hissettim. [fouls] ve yedek kulübesine gönderildim ve sanki tüm maç boyunca hücumda kalmaya, topu hareket ettirmeye ve topla oynamaya çalışırken nasıl agresif olacağımı, temas kuramayacağımı ve tüm bunları dengeleyemeyeceğimi hissettim. agresif ve yokuş aşağı oynayın. Çok fazla düşünüyordum. Beni oyunumdan çıkardı. Daha iyi olmalıyım. Ama gerçekten sinir bozucuydu.”


Clippers guardı Russell Westbrook (sağda), Dallas Mavericks guardı Kyrie Irving'i geçmeye çalışıyor.


Clippers guardı Russell Westbrook (sağda), Cuma günü ilk yarıda Dallas Mavericks guardı Kyrie Irving'i geçmeye çalışıyor.

(Tony Gutierrez / Associated Press)



Dördüncü çeyrekte, bir sayıyla bitiren üç sayılık atışlarının dördü de dahil olmak üzere yedi şutunun tamamını kaçıran Russell Westbrook, Dallas'ın yıldızı Luka Doncic ile birbirini iterek oyuna girince oyun gerginleşti. Westbrook ve Dallas'tan PJ Washington daha sonra birbirlerini ittiler. Terance Mann ile saçma sapan bir maça giren Westbrook ve Washington'a teknik faul verildi ve oyundan atıldı.

Clippers koçu Tyronn Lue, “Herkes iyi oynamak ve başarılı olmak ister, ancak çağrılar nasıl olursa olsun soğukkanlılığımızı korumamız gerekiyor” dedi. “Sadece sakinliğini koruman gerekiyor. Konu bu olunca, daha iyi olmamız gerekiyor.”

Leonard ilk yarıda neredeyse 10 dakika oynadı, uzun süre oturdu, Clippers'ın küçük oynadığı ve faul sorunu nedeniyle George'un hazır olmadığı ikinci çeyreğe başlamak için oyuna girmedi. Leonard, ilk çeyreğin bitimine altı dakika kala ilk kez oyundan çıktı ve ikinci çeyreğin bitimine 6:58 kalana kadar geri dönmedi.

Yarının bitimine 3:01 kala Leonard tekrar çekildi ve yarının geri kalanında geri dönmedi. Soyunma odasına gitmeden önce üç sayı, dört ribaund ve iki top kaybı kaydetti.

“Daha önce de söylediğim gibi ritim yakalamak zaman alır. Oynadığım için mutluyum” dedi Leonard. “Çoğunlukla oraya çıkıp oyunu deneyimleyebildim… Devam edeceğim.”