Clippers'tan Kawhi Leonard'ın Mavericks'e karşı 4. maçtaki rolü şüpheli

Birumut

New member
DALLAS —

Kawhi Leonard, Cumartesi günü öğleden sonra American Airlines Center kortuna elinde spor ayakkabıları ve şişmiş sağ dizindeki ince beyaz bir cihazla, Clippers'ın en iyi oyuncusunun Pazar günkü 4. maç için şüpheli olarak listelenmesine neden oldu.

Clippers'ın basketbol operasyonlarından sorumlu başkanı Lawrence Frank, oraya doğru ilerledi ve sohbet etmek için Leonard'ın yanına oturdu. Leonard ayakkabılarını bağlamak için eğildi, ayağa kalktı ve Clippers antrenörü Tyronn Lue ile kısa bir konuşma yapmak için oraya doğru yürüdü.

Leonard daha sonra bir basketbol topu kaptı ve şut atmaya başladı, hareketleri bilinçli ve ölçülüydü ama en azından antrenman yapıyordu.

Clippers, Batı Konferansı'nın en iyi yedi ilk tur play-off serisinde Dallas Mavericks'i 2-1 geride bıraktı ve Leonard Cuma günkü 3. maçın ardından oynamak istediğini çünkü takım arkadaşlarının yanında olmak istediğini söyledi.

Lue, “Hala iltihap ve şişlikle uğraşıyor” dedi. “Yani biz onu izliyoruz. Dün gece tedavi oldu, bu sabah tedavi oldu, bu gece de tedavi görecek, bakalım göreceğiz. Şu anda 4. maç için şüpheli durumda.”

Her ne kadar Clippers temas antrenmanı yapmayacak olsa da, antrenmanlara katıldığı her zaman olduğu gibi Leonard da herhangi bir temas antrenmanına katılmayacak.

Ve eğer 4. maçta oynarsa Lue, Leonard'ın dizinin engellenmediğinden ve hala etkili olabileceğinden emin olmak için ona göz kulak olacaklarını söyledi.

Lue, “Sanırım onun için doğru olanı yapıyorum” dedi. “Yani, oyun boyunca sadece sağlık personeliyle konuşuyorum, onunla konuşuyorum, nasıl hissettiğini görüyorum ve oradan devam ediyorum. Böylece kendi vücudunu izleyebiliyor, artık büyümüş ve bize nasıl hissettiğini anlatabiliyor. Bazen bir oyuncuyu kendisinden korumanız gerekir. Benim zihniyetim de budur. Kawhi ve personelimiz de aynı durumda.”

Leonard, 31 Mart'tan bu yana ilk kez 2. maçta 34 dakika 55 saniye oynadı. Ancak 3. maçta sadece 24:32 oynadı.

Görünüşe göre Lue Cumartesi günkü antrenmandan önce planın bu olduğunu kabul etti.

Lue'ya, Leonard'ın sınırlı dakikalarla oynayıp oynamayacağına veya hiç oynamamasına nasıl karar verecekleri soruldu.

Lue, “Eğer canı acıyorsa ve gidemiyorsa o zaman gidemez” dedi. “Fakat henüz o noktaya gelmedik.”

Lue'ya Leonard'ın dakika kısıtlaması olup olmayacağı soruldu.

“Kararlı olmalıyız” dedi Lue. “Bu her zaman bir kısıtlama olacak. Yüzde 100 olana kadar her zaman onun için doğru olanı yapacağımızdan emin olacağız. Şimdilik bu işe girerken nasıl hissettiğini göreceğiz.”

Leonard, dönüşünden önceki son sekiz normal sezon maçını ve ilk play-off maçını kaçırdı.

İki play-off maçında yüzde 45,8 saha içi şut atıyor ancak attığı üç sayılık atışların beşini de kaçırdı. Play-off'larda 11 sayı ve 8 ribaund ortalamaları yakalıyor.

Leonard normal sezonda 68 maçta forma giydi ve vücudu buna dayandı. Ama artık farklı bir hikaye.

Lue, “Kawhi'nin yaşadıklarından keyif almıyorum” dedi. “Sezonun bu kısmına gelebilmek için çok çalıştı ve yüzde 100 olamamak onun için zor oldu. Bizim takım için zor. Bu yüzden onun adına üzülüyorum.”