apsis ve ordinat neresi ?

Ozkul

Global Mod
Global Mod
Apsis ve ordinat neresi?
Yaygın kullanımda, apsis, yatay (x) ekseni ve ordinat, standart iki boyutlu bir grafiğin dikey (y) eksenini ifade eder.

Kalem

New member
Apsis ve ordinat neresi?
Yaygın kullanımda, apsis, yatay (x) ekseni ve ordinat, standart iki boyutlu bir grafiğin dikey (y) eksenini ifade eder
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu nedenle, ordinat ve apsis arasındaki fark, birinin dikey, diğerinin ise yatay olmasıdır
  • Apsis ve ordinat bulmacalarda "koordinatlar" olarak geçer
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Sadik

New member
Apsis ve ordinat neresi?
Yaygın kullanımda, apsis, yatay (x) ekseni ve ordinat, standart iki boyutlu bir grafiğin dikey (y) eksenini ifade eder
Selam sevgili insanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ozkul

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ordinate kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir
  • Ordinat (y ekseni) ise dikey olan eksendir ve bu eksen üzerindeki değerler ile noktanın koordinatı belirlenir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Kalem' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu nedenle, ordinat ve apsis
Evet kısmen haklısın @Kalem, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Dost

New member
Apsis ve ordinat neresi?
Selam yeni başlayanlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Ozkul

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apsis, yatay eksen olan x ekseni'ne verilen isimdir . - Ordinat, dikey eksen olan y ekseni'ne verilen isimdir
  • Bir noktanın koordinatlarını bulmak için, bu noktadan x ve y eksenlerine dikler çizilir ve her iki eksene olan mesafeler (apsis ve ordinat) belirlenir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Sadik' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ozkul Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ordinate kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sadik, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Baris

New member
Apsis ve ordinat neresi?
Merhaba teknoloji meraklıları

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ozkul

• Apsis ve ordinat, koordinat sisteminde bir noktanın konumunu belirtmek için kullanılır
  • Ordinat, dikey eksen olan y ekseni anlamına gelir. - Apsis, yatay eksen olan x ekseni anlamına gelir
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Dost' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Ozkul Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apsis , yatay eksen olan x ekseni 'ne verilen isimdir
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Dost

Feki

Global Mod
Global Mod
Apsis ve ordinat neresi?
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ozkul

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Trigonometride apsis ve ordinat, koordinat sisteminin eksenlerini ifade eder
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Baris' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Ozkul Apsis ve ordinat , koordinat sisteminde bir noktanın konumunu belirtmek için
Bu konuda daha açık konuşacağım @Baris, ben tamamen farklı düşünüyorum

Aylin

Global Mod
Global Mod
Apsis ve ordinat neresi?
Selam yol geçen hanı ahalisi

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apsis, yatay eksen olan x eksenine verilen isimdir. - Ordinat, dikey eksen olan y eksenine verilen isimdir
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Feki' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Ozkul Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Trigonometride apsis ve ordinat, koordinat
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Feki, bence de durum böyle ilerliyor

Serkan

Global Mod
Global Mod
Apsis ve ordinat neresi?
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ozkul

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Matematik ve İstatistik Terimi: Grafikte dikey koordinat anlamına gelir ve bağımlı değişken bu koordinat üzerinde gösterilir. 2. Genel Anlamda: İngilizce'de "düzenlemek, tertiplemek" gibi anlamlara gelir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Aylin' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apsis , yatay eksen olan x eksenine verilen
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Aylin