Nicolas Batum ve Kawhi Leonard, Clippers’ı Bulls’a karşı taşıyor

Birumut

New member
Clippers’ın All-Star forveti Paul George, sağ dizindeki burkulmadan ne zaman dönmeye hazır olacağını bilmiyor, “ama süreci kısaltmak için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Clippers ayrıca uzun vadeli planlar yapacak durumda değil – ancak George’un geri dönmesinin mümkün olması ihtimaline karşı oynadıkları süreyi uzatmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar.

George’un dizini sakatlamasından bu yana üçüncü maçlarında ve Kawhi Leonard iki gece önce yüzüne dirseğiyle vurduktan sonra yeni bir ilk 11’de 22 sayı atarken, Clippers Pazartesi gecesi Crypto’da Chicago’yu 124-112 geçti. com Arena, birinci tur playoff serisini zayıf bir şekilde elinde tutacak.

Bu hafta Memphis’te iki maç ve New Orleans’ta üçüncü bir maçla, Clippers (40-36) Phoenix’in yarım maç gerisinde beşinci sırada, ancak yedinci sırada sadece bir maç önde, oyunda rekabet edecek bir nokta. – turnuvada. Batı Konferansı sıralamalarının ne kadar yoğun olduğu göz önüne alındığında, yapılacak çok iş var. Ancak Pelicans’a karşı 21 sayılık unutulabilir bir mağlubiyetten iki gece sonra Clippers, verimliliği kadro boyunca taşınan yeni başlangıç oyuncusu Nicolas Batum tarafından gençleştirildi.

Batum, Pazar gecesi başlayacağını ve normal sezonun geri kalanında Marcus Morris Sr.’nin yerine forvet olarak kalacağını öğrendi. Koç Tyronn Lue, Robert Covington’ın yedek bir role geçip geçmeyeceği veya Morris’in hala bir rolü olup olmayacağı konusunda taahhütte bulunmaz. Böyle bir hareket, Mart ayının başından beri şirket içinde tartışılıyordu, ancak Morris 2021’den beri başlangıç dizilişinin dayanak noktası olduğundan, değişikliğin yapılması önemli bir değişime işaret ediyor.

Leonard, Batum’un başlangıç birimine hız ve savunma kattığını söyledi.

Lue, “Marcus’un yanlış yaptığı bir şey değildi, sadece farklı bir şey deniyordu,” dedi. “Ve iyi oynamadığında, farklı bir şey denemek istiyorsun ve Marcus da buna can atıyordu. Yüksek bir seviyede kazanmak istiyorsak fedakarlık yapmalıyız.”

Önceki iki maçta sürüklenen bir başlangıç dizilişi, üç sayılık atışlarda% 59 (27’ye 16) dahil olmak üzere% 65 sahadan şut attı ve yedi top kaybına karşı 25 asist üretti. Batum sezonun en yüksek sekiz üç sayılık isabetini kaydetti ve 24 sayı kaydetti. Clippers’ın önceki gün Lakers’ı yenen Bulls’tan (36-39) uzaklaştığı üçüncü çeyrekte üç üçlük attı.

Batum, “Her atışta oldukça açıktım,” dedi. “Böyle oynamayı seviyorum.”

George dizinde bağ hasarı yaşamadı ve ekip ameliyatın gerekli olduğuna inanmıyor.

“Ne zaman bilmiyorum [return] George, “Podcast P”nin geçen hafta geç saatlerde kaydedilen ancak Pazartesi sabahı yayınlanan bir bölümünde şunları söyledi:

Bununla birlikte, takviye yakında geliyor. Yedek guard Norman Powell’ın 2 Mart’ta sol omzunu sakatladığı için ilk kez deplasmanda oynaması bekleniyor. Lue, Powell’ın dönüşünde dokuz kişilik bir rotasyon kullanacağını söyledi.

“Ona geri ihtiyacımız var. Onun suyuna ihtiyacımız var. Puanına ihtiyacımız var,” dedi Lue, şut atmayan omzunu sakatlamadan önce NBA’de yılın altıncı adamı adayı olan Powell için. Şutlarının %52’sini yay içinde ve üç sayılık atışlarının %41’ini yaparken, kadroda benzersiz bir faul çekme yeteneğine sahipti.

Norman Powell’ın omuz sakatlığından dönmesi ve bu hafta Clippers için oynaması bekleniyor.

(David Zalubowski / Associated Press)

George’un geçen Salı günü Oklahoma City’den Luguentz Dort ile bir ribaund için mücadele ederken yaptığı iniş sırasında dizi geriye doğru büküldü. “zonklayan” bir ağrı hissettiğini anlattı.

“Aklımdan geçen tek şey şuydu: ‘Umarım büyük bir e- yırtmamışımdır. Umarım bir şeyi mahvetmemişimdir,’ dedi George. “Şöyleydim: ‘Kahretsin. Bu mu? ACL’nizi yırttığınızda, MCL’nizi yırttığınızda böyle mi hissediyorsunuz? Bu o yaralanma tam burada mı?’ ”

Podcast’in ortak sunucularından biri olan Jackie Long, Dort’a atıfta bulunarak “kirli oyuncu” demesine rağmen George, Dort’un oyununun kötü niyetli olduğuna inanmadığını söyledi.

George, Clippers’ın maçlarını sakatlığından bu yana nişanlı kalabilmek için yakından izlediğini söyledi. Pazartesi günü izlediyse, Russell Westbrook (12 sayı, 10 asist, üç top kaybı) ve Patrick Beverley’nin (dokuz sayı) yeniden bir araya geldiğini gördü, uzun süredir mücadele eden oyuncular, Şubat ayında takas edilmeden önce bu sezon Lakers’a takım arkadaşı oldular. Bu arada ikisi de George’un yakın arkadaşlarıdır.

Geçen ay, Clippers son kadro yerini nasıl dolduracaklarına karar verirken, takım Westbrook’u imzalamadan önce her iki guardı da değerlendirdi.

Clippers’la yeniden bir araya gelmeyi düşünüp düşünmediği sorulduğunda Beverley sırıtarak, “Her yerde olacağımı sanıyordum,” dedi.

İkili ihbardan önce kucaklaştı, ardından Westbrook, Beverley’e faul yaparken hemen bir sıçrayış yaptı ve “bebeği salla” hareketiyle bunu kutladı.

Clippers, George’un sakatlığının ardından önceki iki maçında geride kaldıktan sonra Lue’nun istediği hızlı başlangıcın bir parçasıydı.

Batum, Westbrook ve Eric Gordon’dan oluşan kombinasyon, Pazartesi gününden önce idareli bir şekilde kullanılmış, ancak kısa sürede etkileyici bir şekilde oynamıştı.

Ekip, Morris’in hastalık nedeniyle müsait olmadığını söyledi.

Lue, ihbardan önce, “Bu gece daha fazlasını göreceğiz ve ileriye gideceğiz,” dedi.