Doc Rivers, 3-1 öne geçme eleştirisinin 'bazı açılardan haksız' olduğunu söylüyor

Birumut

New member
Doc Rivers, NBA tarihinin en kazanan antrenörlerinden biridir.

Milwaukee Bucks koçu 1.154 normal sezon galibiyetine sahip ve eski Lakers ve Chicago Bulls teknik direktörü Phil Jackson'ı, Denver Nuggets'a karşı Çarşamba günü bir zaferle tüm zamanların listesinde yedinci olarak bağlayabilir.

Rivers, Boston Celtics'i 2008'de bir NBA unvanına götürdü ve 26 yıllık bir koçluk kariyeri boyunca 2010 yılında Finallere geri döndü ve bu da Orlando Magic ve Philadelphia 76ers ile Clippers ve Stints ile yedi mevsim de içeriyordu.

Ancak nehirler sonsuza dek playofflarda 3-1 serisi liderlik yapmakta zorlanan koç olarak bilinebilir.

Nehirler bu tür avantajları üç kez havaya uçurdu – 2003'teki sihir (ilk turda Detroit Pistons'a) ve konferans yarı finallerinde iki kez, 2015'te (Houston Rockets'e) ve 2020'de (Nuggets'a) iki kez.

Rivers, bu çökmeler için aldığı eleştirinin “bazı yönlerden haksız” olduğunu düşünüyor.

“Üç galibiyet almak için yeterli kredi almıyorum,” dedi Rivers kısa süre önce Andscape'e. “Kaybettiğim için kredi alıyorum. Her zaman 'Ya altıda Houston'a kaybetmiş olsaydık?' Diyorum. Hiç kimse gurur duymuyor.

2002-03 sihirli takımı, üst tohumlanmış pistonları eliminasyon eşiğine iten sekizinci bir tohumdu. 2014-15 Clippers normal sezonu 56-26'da bitirdi ve Batı'daki üçüncü tohumu kazandı. İlk turda savunan şampiyon San Antonio Spurs'u yendikten sonra Clippers, sezonu 56-26'da bitiren ikinci tohumlu roketlerle yüzleşmeye devam etti.

Rivers bu sezon sonrası serisine “kaçan tek seriye” diyor.

“Ama insanlar Chris Paul'un bir bacağın üzerinde koştuğunun farkında değiller ve biz de bu serinin underdog'uyduk” dedi. “Bunu düşündüğünüzde, Houston'ın biz değil, ev mahkemesi vardı.”

2019-20 sezonu, Covid-19 pandemi nedeniyle kısaltıldı ve yaz sonunda ve sonbaharda izole edilmiş bir Orlando “kabarcık” da tamamlandı. Clippers sezonu 49-23'te sona erdirdi ve Batı'da 2 numaralı tohum kazandı. Rivers, playoff hayaletinin onu rahatsız etmediğini söyledi çünkü oyuncuların kalbinin içinde olmadığını biliyor.

“Kabarcıkta, orada olmak istemeyen bir grup adamım vardı,” dedi Rivers, eski Clipper Lou Williams'ın oyuncuların zihniyeti hakkındaki yorumlarına atıfta bulundu. “Bunu hissettim. Bunu biliyordum.”

Rivers ekledi: “Kabarcık hakkında beni rahatsız eden şey, kazanma şansımız olduğunu anlamalarını sağlayamadım [a title]. Beni rahatsız eden şey bu. Eve kazanmak istediklerinden daha fazla gitmek istediler. Ve hala bunu anlamıyorum. Ben çok rekabetçiyim. Ve gerçekten takımın yeterli olduğunu düşündüm. ”

Rivers, tüm bu playoff hayal kırıklıklarının “mirasımın bir parçası” olduğunu kabul etti.

“Bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok” dedi.