Clippers'ta Kawhi Leonard'ın dönüşü için hala bir zaman çerçevesi yok

Birumut

New member
Clippers'ın Cumartesi günü yaptığı antrenmanın ardından medyanın röportaj yaptığı yerden uzakta, Kawhi Leonard rehabilitasyon çalışması yapıyordu ve sonunda sahada şut atıyordu.

Leonard sağlık topuyla çalışıyordu ve kendisini tüm sezon boyunca dışarıda tutan sağ dizindeki sakatlığın iyileşme süreci için antrenmanlar yapıyordu. Ateş etmeden önce ip atladı.

Tüm bu çalışmalar Leonard'ın Clippers'ta tekrar oynamasını sağlamak için yapılıyor.

Yine de en büyük soru Leonard'ın tekrar ne zaman oynayacağı?

Bu durum, Clippers koçu Tyronn Lue'yu, yıldızı hakkındaki ve çoğunlukla da Leonard'ın Noel'den önce döneceğini söyleyen bir rapor hakkındaki soruları tekrar yanıtlamak durumunda bıraktı.

“Bilmiyorum” dedi Lue. “Bilmiyorum.”

Lue bir an durakladı ve sordu:

“Bunu kim söyledi?”

Bir muhabirin bunu oraya koyduğu söylendi.

Lue'ya Leonard'ın belirtilen zaman dilimi içinde geri dönüp dönmeyeceği soruldu.

“Bilmiyorum” dedi Lue.

Lue'nun bildiği şey, Norman Powell (sol diz arkası kirişi) ve Kevin Porter Jr.'ın (sol ayak bileği) Pazar gecesi Intuit Dome'da Houston Rockets'a karşı oynayacakları, James Harden'ın ise sağ kasık ağrısı nedeniyle şüpheli olduğu.

Lue, Leonard'ın sahada şut attığını ve “bazı oyunlar oynadığını” söyledi.

“Sadece yapması gereken her şeyi yapıyor. … Tüm kutuları işaretlemeli ve tüm doğru şeyleri yapmalı, hiçbir adımı atlamamalı” dedi Lue. “Yani, bunu tamamladığında yolumuza devam edeceğiz.”

Lue, Leonard'ın oynayabilmek için kaç kutunun üzerini çizmesi gerektiğini söylemedi.

“%100 alın. Ben tıpçı değilim [doctor]. Bilmiyorum,” dedi Lue. “Orada tüm bunları kaldırıp yapmıyor değilim. O dışarıda. İyileşiyor. Sahada bir şeyler yapıyor ama oynamaya hazır değil.”

Clippers önümüzdeki 14 gün içinde üç maç oynayacak. Bu onlara daha fazla pratik kazandıracak ve Leonard'ın muhtemelen takımla çalışması ve bu kutuları işaretlemeye devam etmesi için daha fazla zaman tanıyacak.

Lue, “Yani aslında bizim için gerçekten iyi, bundan yararlanın, iyileşin” dedi. “Zaman geldi ve umarım bir gün Kawhi'yi geri alırız.

“Kawhi geri döndüğünde onun basketbolu savunabilen ve beş farklı pozisyonu koruyabilen savunmacı bir adam olduğunu biliyoruz, bu yüzden onun için burada yaptığımız işe dahil olmak zor bir şey olmamalı.”

Lue, Kris Dunn ve Derrick Jones'un birinci sınıf savunmacılar olması nedeniyle Leonard geri döndüğünde en iyi oyuncuları hemen savunmak zorunda kalmayacağını ve oyun durumuna geri dönüş yolunu kolaylaştırabileceğini itiraf etti.

Lue, “Bu çok etkili çünkü artık yorulmadan basketbolda gol atmaya odaklanabiliyor ve geri döndüğünde nasıl bir formda olacak” dedi. “Dolayısıyla, savunma yapabilen ve bir şeyler yapabilen, Kawhi kendine gelinceye kadar kirli işleri yapabilen adamlara sahip olmanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum.”