Clippers'ın beş maçlık kazanan çizgisi, Thunder'a Kaybed

Birumut

New member
NBA'nin en iyi takımıyla ve ligin seçkin oyuncularından biriyle karşı karşıya kalan Clippers, kazanan serilerini altı oyuna uzatacaklarsa en iyi Pazar günü olmaları gerekiyordu.

Ancak son saniye içinde Oklahoma City Thunder ve Shai Gilgeous-Alexander'a karşı teslim edemediler ve Intuit Dome'daki gergin bir savaşta 103-101 kaybetti.

Kawhi Leonard, “Çok fazla ciro. Dördüncünün sonunda bile, sonunda iki veya üç top kaybımız vardı” dedi. “Evet, çok mücadele ettik. Oyun tüm oyundaydık. Sadece çağrılar her iki şekilde de gidebilirdi. Ama onlara selam verebilir. Ligdeki en iyi takım oldular.”

Clippers, Derrick Jones Jr.'ın 1:22 kaldığı iki serbest atıştan sadece birini yaptığında oyunu bağlama fırsatını kaçırdı ve işler gerçekten çözülmeye başlamadan önce Clippers'ı 101-100 indirdi.

1:01 geride kaldıktan sonra topu sınırların dışına çıkardıktan sonra Ivica Zubac'ın biri de dahil olmak üzere iki pahalı ciro, liderlik yapmak için bir şansı sona erdirdi. Sonra, 21 saniye kala, Norman Powell bir atışı kaçırdı ve Zubac hücum ribauntunu aldıktan sonra Kawhi Leonard dört saniye kala bir atışı kaçırdı.

Kayıp, giderek daha sıkı bir Batı Konferansı sezon yarışında Clippers'ı (40-31) sekizinci sıraya düşürdü. 11 oyun kaldı.

Dokuz puanla bitiren Powell, “Play-in'de zaten oynadım ve bunu tekrar yapmaya çalışmıyorum” dedi. “Yani, konumlandırmayı yakından izliyorsunuz, takımların kaybetmesini istiyorsunuz, oynama şeklimizin devam ettiğini korumak istiyorsunuz. Bu yolculuğa geri dönüyor. Ama evet, kesinlikle herkes şu anda bu oyundan kaçınmaya çalışıyor.”

Gilgeous-Alexander, 29'a kadar yedi atış yaptı, yerden 26 puanla bitti. Son saniye içinde iki tane de dahil olmak üzere 11 serbest atış girişiminin hepsini yaptı.

Leonard'ın 25 sayı ve 10 ribaunt vardı. 17 puanla bitiren James Harden, NBA'nin tüm zamanların skor listesinde Moses Malone'u 11. sıraya taşıdı. Zubac'ın 15 sayı ve 11 ribaunt vardı.

Oyundan sonra Harden soyunma odasının etrafında toplandı. Üçüncü çeyrekte Thunder Guard Lugentz Dort tarafından sol uylukta diz çökmüştü. Harden oyun sırasında ayağını yuvarladığını söyledi.

Sezon serisini Clippers'a karşı süpüren Thunder, NBA'nin en iyi rekoruna 59-12'de ve ligin lider golcüsü ve Gilgeous-Alexander'da (maç başına 32.9 puan) en değerli oyuncu adayı var.

Clippers için hepsi kötü bir haber değildi – teknik direktör Tyronn Lue yan çizgiye geri döndü. Sırt ağrısı nedeniyle önceki yedi maçın beşini kaçırdı, Clippers yardımcı antrenör Brian Shaw ile dümende bu esnemeye 6-1 gidiyor.

Lue, koçluk personeline takımı iyi durumda tuttuğu için teşekkür etti.

“Kendimi çok daha iyi hissediyorum,” dedi Lue. “Sadece gün geçtikçe, oyunla oyun alacağım. … Omzum ve sırttan acı bacağımı biraz aşağı indi. … Sırtım ve omzum kadar gerçekten iyi hissediyorum. Şimdi, sadece bacağımı daha iyi hale getirmeye çalışıyor, ama bu konuda daha iyi hissediyorum. Bana en çok problemi veren şey bu.”