Clippers üst üste dördüncü galibiyetini almak için Toronto'yu geride bıraktı

Birumut

New member
Clippers koçu Tyronn Lue, maç sonrası basın toplantısı için yavaş ve dikkatli bir şekilde podyumun basamaklarını tırmandı ve sandalyesine çöktü. Başını salladı.

“Yorgunum” dedi Lue.

Oyuncuları da öyleydi.

Clippers'ın yorgunluğu Cumartesi günü Intuit Dome'da Toronto Raptors'a karşı 14 sayılık bir farkla öne geçmelerinde açıkça görülüyordu. Yorgunlukları, James Harden ve Norman Powell'ın takımın altı serbest atıştan üçünü nasıl kaçırdığını gösterdi. Harden, Powell ve Ivica Zubac'ın zorlu dakikalarının ardından yorgunlukları ortaya çıktı ve onları sınırlarına kadar zorladı.

Sonuçta Clippers son saniyelerde belirlenen 105-103'lük galibiyetle kurtuldu.

kesme makineleri Altı günde dört maç oynadık. Bu sezon 10 maçta arka arkaya üç set oynadılar.

Üst üste dördüncü maçlarını kazandılar ancak Harden'ın 34 dakikadan fazla süre oynayarak 24 sayı, 12 ribaund ve 7 asistle yetinmesini sağladı. Powell 35:03 ile 24 sayı, Zubac ise 38:20 ile 14 sayı ve 12 ribauntla oynadı. Clippers'ın maçı galibiyetle kapatması için Terance Mann'ın muhteşem savunması da gerekti.

Lue, “Adamlarımızdan birkaçının yorgun olduğunu biliyordum” dedi. “Fakat bu zihinsel olarak mücadele etmemiz gereken bir şeydi. Norm'un atlamadan dolayı yorulduğunu ve bizim için hücumda neler yaptığını biliyorum. Bu gece bize ayırabileceği her dakikaya ihtiyacımız vardı ve yorgun olduğunu biliyorum. Zu biraz yorgundu. Ama bu maçı kazanmamız gerekiyordu.

“Yarın için endişeleneceğiz, yarın. Ama bugün kazanılabilir bir maçtı. Biz hazırız, bu yüzden maçı bitirmek zorundaydık ve arka arkaya oyunlarda beklediğimizden biraz daha fazla dakika oynamak zorundaydık ama kazanmaya ihtiyacımız vardı.”

Clippers guardı Kris Dunn, Cumartesi günü ilk yarıda Raptors'a yaptığı smaç vuruşunun ardından kutlama yapıyor.

(Marcio José Sanchez / Associated Press)

Torontolu Immanuel Quickley'nin 39 saniye kala üç sayılık basketiyle skoru 102-102'ye getirmesinin ardından Clippers, Powell'ın saniyeler sonra serbest atış yapmasıyla yeniden öne geçti. Savunmaya geri dönen Mann, Quickley'in şutunu engelleyerek duruma ayak uydurdu.

Birkaç saniye sonra Harden'a faul yapıldı. Ancak Harden da sadece bir serbest atış kullandı. Sahadan 17'de sadece 5, üç sayı çizgisinde ise 8'de iki sayı tamamladı.

Harden, “Zor bir programımız vardı” dedi. “Ama oraya çıkıp sevdiğimiz oyunu oynamak için iyi para kazanıyoruz. Bu yüzden maç kazanmanın yollarını bulmalıyız.

“Önemli değil… Ne söylememi istediğini bilmiyorum… Biliyorsun, yarın seyahate çıkıyoruz, OKC'ye gidiyoruz ve bir tane daha oynuyoruz. Mesela burası NBA.”

Clippers'ın iki sayılık üstünlüğü elinde tutmasıyla Mann savunmada yeniden öne çıktı ve RJ Barrett'ı şutu kaçırmaya zorladı. Ancak Powell kendisine faul yapıldığında oyunu bitirmek yerine bir serbest atış daha kaçırdı ve 8,7 saniye kala skoru 105-102 yaptı.

Bu, Raptors'a bir fırsat daha kapısını açık bıraktı.

Toronto pivotu Jakob Poeltl faul yapıp ilk serbest atışını yaptıktan sonra ikinci serbest atışını kasıtlı olarak kaçırdı. Bir vuruşta gol atmaya çalıştı ama şutu kaçırdı ve Zubac, 2,5 saniye kala ribauntu korudu. Bunu Harden'a verdi, o da süre dolduğunda topu sahaya attı.

Powell, Cuma gecesi Sacramento'da oynanan maç hakkında şunları söyledi: “Bu akşamki maçta biraz yorgundum, geçen maçtan dolayı biraz bitkindim.” “Lue bunu gördü ama koçlar bana oyunu doğru şekilde oynamamı, hiçbir şeyi zorlamama gerek olmadığını söylüyordu ve ben de kendime anda kalıp bir yol bulmamı söyleyip duruyordum.”

Kawhi Leonard ne zaman dönecek?

Lue'ya, sağ dizindeki rahatsızlık nedeniyle bu sezon forma giyemeyen Kawhi Leonard'ın, Pazartesi günü Oklahoma City'ye karşı başlayacak üç maçlık Clippers yolculuğunda Clippers'la birlikte seyahat edip etmeyeceği soruldu. Cevabı kısa oldu.

“Ah, hayır” dedi Lue.

Lue, dizindeki sakatlık nedeniyle bu sezon forma giyemeyen pivot Mo Bamba'nın yolculuk sırasında oynayıp oynamayacağından emin olmadığını söyledi. Lue, Bamba'nın ilerlediğini ve beşe beş ve üçe üç seanslarında oynadığını söyledi.