Clippers Pazartesi günkü maça zor koşullar altında hazırlanıyor

Birumut

New member
Çarşamba günü sabah saat 5'te Clippers forveti Nicolas Batum, Palisades yangını o yöne kaydığı için ailesinin Tarzana'daki evlerini boşaltması gerektiği haberini aldı. Batum o gece Clippers'la bir maç için Denver'daydı ama sürekli telefonunu kontrol ediyor, karısı ve iki çocuğuyla konuşuyordu.

O zamanlar Nuggets'la oynamak aklındaki son şeydi. Yalnızca ailesinin ve Los Angeles County'deki yıkıcı yangınlardan etkilenenlerin güvenliğini düşünüyordu.

Batum, Pazar günkü antrenmandan sonra “Eve dönmek istedim” dedi. “Fakat bana ailemin iyi olacağı söylendi. Şimdilik güvende olduğumuz için şanslıyız. … umarım böyle kalır.”

Takım arkadaşı Kawhi Leonard ise Salı günü ailesiyle birlikte olmak için Pacific Palisades'teki evine döndü.

Pacific Palisades bölgesinde çok fazla insan evini kaybettiği için Clippers koçu Tyronn Lue'ye Leonard'ın evinde herhangi bir gelişme olup olmadığı soruldu.

Lue, “Bu konuyu onunla konuşmalısın” dedi.

Lue, Leonard'ın “iyi olduğunu” söyledi. Onun için zor bir durum, ailesiyle yaşadıkları, ev durumu. Onu desteklemek için buradayız, sadece Kawhi'yi değil, toplulukta yardıma ihtiyacımız olan herkesi desteklemek için buradayız. Yardım edeceğiz, destek vereceğiz” dedi.

Leonard Pazar günü antrenmandaydı ancak Clippers'ın medya erişimi sırasında sunduğu oyunculardan biri değildi.

Lue, Clippers'ın destek ekibinin ve organizasyonunun diğer üyelerinin de yangınlardan etkilendiğini söyledi.

“Kawhi'nin bu yüzden takımdan ayrıldığını biliyorum. [Denver] Takım arkadaşı Terance Mann, “Durumunu kontrol etmek için bir maça çıktık” dedi. “Ama ondan gerçekten haber alamadık. Bu yüzden onun ve ailesinin iyi durumda olduğunu görmek güzel.”

NBA'in Cumartesi gecesi Charlotte'a karşı oynayacağı Clippers maçını yangın nedeniyle erteledikten sonra Los Angeles'ın Pazartesi gecesi Intuit Dome'da Miami Heat ile karşılaşması planlanıyor.

Lue, Clippers'ın Heat'e karşı oynayıp oynamayacağı konusunda “maaş notumun üzerinde” olduğunu söyledi.

Lue, “NBA'in bazı şeyleri, olup bitenleri ve ne yapmamız gerektiğini iyi anladığını düşünüyorum” dedi. “Yani bir karar verdiklerinde hepimiz işin içindeyiz. Kaliforniya eyaleti olarak şu anda zor bir dönemden geçtiğimizi biliyorlar. Bunu anlıyorlar ve umarım yarın maç geri geldiğinde biraz neşe getirebiliriz, biraz beraberlik sağlayabiliriz, zor zamanlarda insanların yüzlerine biraz gülümseme koymaya çalışabiliriz.”

Son beş maçından dördünü kaybeden Clippers, Çarşamba gününden beri Denver'da forma giymiyor.

Batum, “Sonuçta biz profesyoneliz” dedi. “Oynayacak bir oyunumuz var. Kazanmamız lazım, bu yüzden eski halimize dönmeliyiz. Son iki günde iki harika antrenman yaptık. Basketbol tarafında son beş maçın dördünü kaybettik, bu nedenle yarın galibiyete ihtiyacımız var. Kendi sahamızda halletmemiz gereken bir durum var, bu yüzden yarın Miami'ye karşı önemli bir maç olacak, bu yüzden buna odaklanmalı ve maçı kazanmaya çalışmalıyız.”

Lue, Clippers'ın topluma yardım etmek için üzerlerine düşeni yapmayı planladığını söyledi.

Mann da üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Mann, “Sadece bir sürü kıyafet, biraz para, ayakkabı ve verebileceğim ne varsa vermek istiyorum” dedi. “İnsanların yardıma ihtiyacı ne olursa olsun, hemen şimdi onu yapmaya çalışacağım. Aslında az önce arkadaşlarıma mesaj attım. Buluşacaklar, depolarımdan birine gideceğiz, bir sürü eşya alıp bir yere gideceğiz.”