Clippers-Nuggets'ın çıkarımları: Norman Powell Denver'da galibiyete liderlik ediyor

Birumut

New member
DENVER —

Norman Powell çantasını kapıp omzuna koydu, yüzünde bir gülümseme vardı; bu muhteşem gece, Clippers'ın Denver Nuggets'ı mağlup etmesinin başlıca nedeniydi.

Uzaklaşmaya başladığında Powell medyaya döndü ve Los Angeles'a takas edildiğinden beri ilk kez Portland'da oynadığı zamanı hatırladığını söyledi; bu maçta dördüncü çeyrekte 22 sayı atarak kariyerinin en iyi çeyreğine ulaşmıştı.

Cumartesi gecesi yine yaptı. Bu konu sorulduğunda Powell, haberinin olmadığını söyledi.

Powell, “Sanırım” dedi. “Bana söylemelisin.”

Güldü.

Powell için geceler boyu süren bir geceydi. Clippers'ta attığı en yüksek sayı 37 sayıydı.

Powell, “Sadece anda kalıp agresif davranıyorum dostum” dedi. “Kaybetmek istemedik. Yani, her ne olursa olsun, ataklarda, şutlarımda, okumalarımda, her ne ise, agresif davranmak, kazanmamıza yardımcı olmak için ne gerekiyorsa yapmak. Benim asıl odak noktam buydu; etki yaratmak ve oyun yaratmak.”

Powell bunu en etkili şekilde yaptı. Dördüncü çeyrekte dokuza sekizde sahadan çıktı ve dört şutu da üç sayılık mesafeden attı. Son üçü maçın bitimine 53 saniye kala berabere kaldı.

Maçta sahadan 21'e 14, üçlük atışından ise 11'e 7 sayı attı.

Hangi noktada Powell'a bunun devam ettiğini bildiğini sordu.

“Çekiyordum” dedi. “Yani şut atarken iyi gittiğinizi biliyorsunuz. Ama bunun hakkında düşünmüyordum. Sadece bir sonraki oyunun ne olacağına, bir sonraki okumanın ne olacağına ve gerçekten de anda kalmaya odaklanıyordum. Ne kadar gol attığımı ya da neler olduğunu, kaçırılan şutları, yapılan şutları, iyi oyunları, kötü oyunları düşünmüyorum. Odak noktam dengede kalmak, dengede kalmak ve bu takımın kazanmasına yardımcı olmak için ne yapmam gerektiğine odaklanmak.”

Clippers antrenman kampını açtığında Powell, hedefinin ilk beşte yer almak olduğunu söyledi. Clippers için çok iyi bir altıncı adamdı ama daha fazlasını arıyordu. Ve Cumartesi gecesi Powell bir başlangıç oyuncusu olarak değerini gösterdi.

Powell, “Bu sadece çalışmayı, daha iyiye gitme kararlılığını, kendime olan bağlılığımı ve kendime olan inancımı, koçlara ve bu role adım atmamı sağlayan organizasyona olan inancımı gösteriyor” dedi. “Ama her gece kendimden beklediğim şey bu. Bunun için çalışıyorum. Ben buna hazırdım.”

Clippers'ın 109-104'lük galibiyetinden iki sonuç daha:

Harden güçlü bitirdi

Clippers guardı James Harden, Nuggets guardı Christian Braun'a karşı potaya doğru ilerlerken, Cumartesi günü dördüncü çeyrekte 23 sayısının sekizini ve 16 asistinin üçünü kaydetti.

(Jack Dempsey / Associated Press)

James Harden dördüncü çeyrekte yedek kulübesinde oturup takımının sallanmasını izlerken öne eğilip teknik kadroya bakıyordu. Clippers dört sayı gerideyken James maçın bitimine 7:06 kala oyuna girdi. Kontrolü eline aldı ve ekibini bitiş çizgisine kadar yönlendirdi.

Harden serbest atış çizgisinden altıda altı sayı attı, son vardiyasında üç asist yaptı ve sekiz sayı attı. Maçı 23 sayı ve 16 asistle tamamladı.

“Her zaman oynamak isterim. O anı hatırlamıyorum ama her zaman oynamak isterim” dedi. “Ben sadece basketbol oynamayı seviyorum, rekabet etmeyi seviyorum, basketbolu en üst düzeyde oynamayı seviyorum. Ne demek istediğimi biliyorsun?

“Demek NBA sezonu geri döndü. Bu ligdeki en iyi takımlardan birine karşı deplasmanda 2. maçımız var. … Oyuncular soğukkanlılıklarını koruyarak ve oyunu bitirerek gerçekten iyi bir iş çıkardılar.”

Harden, Çarşamba günkü sezonun açılış maçında Phoenix Suns'a uzatmada beraberlik kazandırabilecek iki serbest atıştan birini kaçırdı. Bu sefer tereddüt etmedi.

Harden'ın 30.5 saniye kala attığı iki serbest atış Clippers'a iki sayılık üstünlük sağlarken, 14.3 saniye kala attığı iki serbest atış da Clippers'a üç sayılık üstünlük sağladı.

Harden, “Sadece yapıyorum” dedi.

Zubac'ın güçlü bir oyunu var

Birkaç kez başını salladı ve güldü, çünkü muhtemelen Clippers'ın pivotu Ivica Zubac'a, Denver'ın uhrevi pivotu Nikola Jokic'e karşı yarışmanın nasıl bir şey olduğu sorulduğunda yapabileceği tek şey buydu.

Jokic'in 41 puanı vardı. Üç sayı aralığında 12'de 7'deydi.

Jokic, Zubac ve Clippers'ın NBA'in üç kez en değerli oyuncusundan beklediği her şeye sahipti.

Zubac, “Oyun konusunda çok fazla yeteneği var” dedi. “O sadece sert biri. Oraya atabilecekleri o kadar çok şey var ki, onun için pek çok farklı noktada pek çok farklı oyun var. Her şeye hazır olmalısın.”

Ancak Zubac başlı başına bir güçtü. 24 sayı, 15 ribauntla double-double yaptı.

Kawhi Leonard'ın sağ dizindeki iltihaplanma nedeniyle oyundan atılmasıyla Zubac, doldurulması gereken bir boşluk olduğunun farkında.

Zubac, “Bu sezonki şeylerden biri de hücumda daha agresif olmak olacak” dedi. “Buna ihtiyacımız var, özellikle de Kawhi'nın yokluğunda. Herkesin hücumda daha agresif olmasına, şutlarını atmasına ihtiyacımız olacak.”

Bu, dokuz yıllık kariyerinde ilk kez arka arkaya maçlarda 20'den fazla sayı attığı anlamına geliyordu. Clippers'ın Suns'a yenildiği maçta Zubac 21 sayı kaydetti.

Sadece oyunu oyna,” dedi Zubac. “Sanırım artık bakışları, dokunuşları alacağım ve benim için bazı oyunlar oynayacağız, adamlar beni arıyor. Birkaç dakika boyunca orada olacağım, bu yüzden hiçbir şeyi zorlamayın. Bırakın oyun bana gelsin, oyunun akışında oynayın ve ne varsa onu yapın.

“Bazı geceler 20 olmayabilir. Bazı geceler daha az olabilir ama oyunun akışına göre oynayın. Doğru oyunu yapın, doğru okumaları yapın. Bazen 20 olur, bazen sekiz olur, 12 olur, her ne olursa olsun. Yeter ki doğru şekilde oynayın.”